Η Σωληνουργεία Κορίνθου επιλέχθηκε από την TotalEnergies και τους συνεργάτες της (WintershallDea και Pan American Sur) για την κατασκευή και την προμήθεια περίπου 40 χιλιομέτρων αγωγού σωλήνων χάλυβα 24 ιντσών ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), για τον αγωγό φυσικού αερίου Fenix φάση 1.
 
Το κοίτασμα φυσικού αερίου Fenix αποτελεί μέρος του Cuenca Marina Austral (CMA-1), που λειτουργεί από την Total Austral στη Γη του Πυρός της Αργεντινής από τη δεκαετία του 1990, μια από τις νοτιότερες περιοχές εξόρυξης στον κόσμο.
Το Fenix θα είναι η πιο πρόσφατη επέκταση της ανάπτυξης του κοιτάσματος με την ελάχιστη εγκατάσταση πλατφόρμας που προωθεί το φυσικό αέριο  προς την πλατφόρμα Vega Pleyade, για σύνδεση με τον υπάρχοντα υποθαλάσσιο αγωγό προς την ξηρά.
 
Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2023.
Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου (3LPE) και επένδυση σκυροδέματος που εφαρμόζεται στην ίδια τοποθεσία με την κατασκευή σωλήνων (εργοστάσιο Θίσβης Βοιωτίας).
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου, Ηλίας Μπεκίρος, δήλωσε ότι: «Κάναμε εξαιρετική πρόοδο στις αγορές υποθαλάσσιων έργων τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της TotalEnergies στην Αργεντινή για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του έργου.»

Σχετικά με την TotalEnergies Αργεντινής
Η TotalEnergies δραστηριοποιείται στην Αργεντινή από το 1978, μέσω της θυγατρικής της Total Austral, και είναι ο κορυφαίος διεθνής παραγωγός φυσικού αερίου της χώρας, με περίπου το 25% της παραγωγής.  Η παραγωγή της Εταιρείας ήταν κατά μέσο όρο 81.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα το 2021.  Στην Tierra del Fuego, μαζί με τους εταίρους WintershallDea (37,5%) και Pan American Sur (25%), η TotalEnergies (37,5%) εκμεταλλεύεται την παραχώρηση Cuenca Marina Austral 1 (CMA-1), η οποία περιλαμβάνει τα χερσαία πεδία Ara και Cañadon Alfa και τα υποθαλάσσια πεδία Hidra, Kaus, Carina, Aries, Vega Pleyade και Fenix.  Η TotalEnergies έχει επίσης δραστηριότητες Marketing, Υπηρεσιών και ΑΠΕ στην Αργεντινή μέσω της Total Erenaffiliate, με λειτουργική ισχύ 180 MW που προέρχεται από ένα φωτοβολταϊκό και δύο αιολικά πάρκα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.totalenergies.com/argentina

Σχετικά με την TotalEnergies
Η TotalEnergies είναι μια παγκόσμια εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται ενέργεια σε πολλές μορφές: πετρέλαιο, βιοκαύσιμα, φυσικό αέριο, άλλα «πράσινα» καύσιμα σε αέρια μορφή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρική ενέργεια.  Οι περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοί της δεσμεύονται για ενέργεια που είναι ολοένα πιο προσιτή, καθαρότερη, πιο αξιόπιστη και προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.  Η TotalEnergies δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες, και θέτει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο των έργων και των λειτουργιών της για να συμβάλει στην ευημερία του πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το totalenergies.com/

Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι κορυφαίος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, υπερβαίνουμε τις προσδοκίες των πελατών μας και δημιουργούμε μακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Όλα αυτά συνδυάζοντας την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επενδύοντας στην τελευταία τεχνολογία.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr