Οι κύριοι αγωγοί μεταφοράς και τα δίκτυα παραγωγής / συγκέντρωσης αποτελούν το επίκεντρο της εφαρμογής των προϊόντων μας.
 
Η Εταιρία έχει επενδύσει σημαντικά σε τεχνολογίες αιχμής στην παραγωγή σωλήνων ευθείας ραφής HFΙ και LSAW. Η δέσμευσή μας στην ποιότητα, την υγεία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή, σε συνδυασμό με την εκτενή εμπειρία και την πελατοκεντρική κουλτούρα μας, μας επιτρέπει να προσθέτουμε αξία στα πλέον απαιτητικά υποθαλάσσια έργα. Για τέτοιες εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων συνεργαζόμαστε με παραγωγούς χάλυβα (πρώτη ύλη σε μορφή τσερκιών ή φύλλα χάλυβα) με υψηλά στάνταρ ποιότητας και πολύχρονη εμπειρία σε παρόμοια έργα.
 
Οι σωλήνες της Σωληνουργεία Κορίνθου συμμορφώνονται με όλα τα κύρια διεθνή πρότυπα που αφορούν στις υποθαλάσσιες εφαρμογές, περιλαμβανομένων των προτύπων DNV OS F101, API 5L/ISO 3183 Appendix J, ενώ, όπου απαιτείται, ακολουθούνται και οι πρόσθετες προδιαγραφές των πελατών. 

Η Εταιρία έχει την γνώση και την εμπειρία και συμμορφώνεται με τις ειδικές προδιαγραφές για τις μεθόδους πόντισης υποθαλάσσιων αγωγών S / J laying methods καθώς και Reel-lay και των προδιαγραφών αντοχής σε όξινα περιβάλλοντα (HIC/SSCC ). 
Τα προιόντα μας διατίθενται και με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση 3LPE ή 3LPP (Εξωτερική Επένδυση Τριών Στρωμάτων Πολυαιθυλενίου ή Πολυπροπυλενίου), FBE ή ARO ( εποξειδική βαφή ενός ή δύο στρωμάτων) σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές όπως ISO 21809 και DNV FP R106.

Οι παραγωγικές μας εγκαταστάσεις στη Θίσβη περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής σωλήνων, μονάδες επένδυσης σωλήνων και λιμενικές εγκαταστάσεις (αποκλειστικής χρήσης). Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ακτίνα 1,5 χλμ. Έτσι, διασφαλίζεται η υψηλή λειτουργική αποτελεσματικότητα, η μειωμένη ανάγκη για μεταφορές, τα χαμηλότερα κόστη, ο καλύτερος προγραμματισμός και γενικά η μείωση του κινδύνου ποιότητας, υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος (QHSE).
 
Η υλοποίηση έργων υψηλής ποιότητας με ταυτόχρονη μείωση του κόστους αποτελεί αυξανόμενη απαίτηση της αγοράς ενέργειας. Η αξία των σωλήνων, ως ποσοστό του κόστους, είναι σημαντική γι’αυτό και η Σωληνουργεία Κορίνθου κατανοεί πλήρως τον ρόλο της στην προσπάθεια των πελατών να επιτύχουν μείωση κόστους χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι παραγωγικές μας δυνατότητες που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής και η εμπειρία μας στην υλοποίηση απαιτητικών έργων, μας επιτρέπει την πρόταση λύσεων και εναλλακτικών προς τους πελάτες με σκοπό την επίτευξη συνολικής μείωσης κόστους. 
  • Σωλήνες υψίσυχνης συγκόλλησης ευθείας ραφής (HFI) εναλλακτικά των σωλήνων χωρίς ραφή (seamless), για διαμέτρους 8 - 18”
  • Σωλήνες ευθείας ραφής LSAW εναλλακτικά των σωλήνων χωρίς ραφή (seamless), για διαμέτρους 16 - 20”
  • Σωλήνες υψίσυχνης συγκόλλησης ευθείας ραφής (HFI) εναλλακτικά των σωλήνων LSAW, για διαμέτρους 16 - 26”

Η παραγωγή και διάθεση προιόντων που μειώνουν τον όγκο εργασιών που εκτελείται στη χερσαία βάση του κατασκευαστή του έργου που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των αγωγών ή εν πλω στο πλοίο που ποντίζει τους αγωγούς παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση του συνολικού κόστους του έργου. Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη και διαθέτει μια σειρά μοναδικών δυνατοτήτων, ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου και τη σχετική διαδικασία παραγωγής: 
  • Σωλήνες με εξωτερική επένδυση μήκους έως και 23,2 μέτρα.
  • Αυστηρότερες ανοχές διάστασεων σε σχέση με τις απαιτήσεις των προτύπων API / DNV για υποθαλάσσιους αγωγούς.
  • Λεπτομερής καταγραφή και αποτύπωση των διαστασιολογικών χαρακτηριστικών των άκρων των σωλήνων με την χρήση ρομποτικού συστήματος μέτρησης laser

 

Κατακόρυφοι σωλήνες μεταφοράς (Production risers)


Οι κατακόρυφοι σωλήνες μεταφοράς που συνδέουν την πλατφόρμα με την επιφάνεια του βυθού όπου γίνεται η παραγωγή, θεωρούνται ένα από τα πλέον απαιτητικά τμήματα ενός υποθαλάσσιου έργου, κάτι που συνήθως αποτυπώνεται και στις τεχνικές προδιαγραφές. Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανταποκρίνεται και σε αυτή την πρόκληση.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου παρέχει σωλήνες ευθείας ραφής LSAW με υψηλό πάχος τοιχώματος, εξωτερικής διαμέτρου από 16’’/ 406,4χιλ., εξαιρετικά μικρές διαστασιολογικές ανοχές σε συνδυασμό με αντοχή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και κόπωση και καλύπτει τις προδιαγραφές αναγκών χρήσης σε κατάστασεις δυναμικής και στατικής πίεσης.
 

Κατακόρυφοι σωλήνες γεώτρησης (Drilling risers)


Οι κατακόρυφοι σωλήνες γεώτρησης αποτελούν σημαντικό τμήμα του συστήματος γεώτρησης που χρησιμοποιούνται σε υποθαλάσσια έργα από τα πλωτά σκάφη γεώτρησης.

Η υπερσύγχρονη μονάδα ευθείας ραφής LSAW της Σωληνουργεία Κορίνθου σχεδιάστηκε ειδικά για το είδος των σωλήνων και τις υψηλές αντοχές που συνήθως προδιαγράφονται στις απαιτήσεις των σωλήνων γεώτρησης π.χ. 18’’-22”.

Στόχος μας να παρέχουμε στους κατασκευαστές, χαλυβδοσωλήνες υψηλής ποιότητας και με αυστηρές ανοχές διαστάσεων σε ανταγωνιστικές τιμές ακόμα και σε σχετικά μικρές ποσότητες.
 

Σωλήνες τένοντα (Tendon pipes)


Οι σωλήνες τένοντα (tendon pipes) είναι μια πολύ απαιτητική κατηγορία και χρησιμοποιούνται στην σύνδεση και συγκράτηση την επιπλέουσας πλατφόρμας εξόρυξης με τον βυθό. Ελάχιστοι παραγωγοί σωλήνων παγκοσμίως έχουν την δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις δύσκολες τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για αυτή την εφαρμογή. Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει θέσει ως στόχο να είναι μία από αυτές.

Η νέα μας υπερσύγχρονη μονάδα LSAW/JCOE έχει την δυνατότητα να παράγει τους σωλήνες υψηλών απαιτήσεων σε μηχανικές ιδιότητες, αντοχής σε κόπωση, τις εξαιρετικά αυστηρές ανοχές διαστάσεων και τις απαιτήσεις συγκολλησιμότητας.

Κάθε σωλήνας συνοδεύεται από μια αναλυτική διαστασιολογική αναφορά όπως αυτή παρέχεται από ρομποτικό σύστημα μέτρησης με λέιζερ. Έτσι, επιτυγχάνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση κατά την διαδικασία τελική συγκόλλησης πριν την χρήση.  

Στην παρούσα φάση η Σωληνουργεία Κορίνθου προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την  πιστοποίησή της, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει και αυτή την λύση στους πελάτες της. Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για το στάδιο της πιστοποίησής μας ή έχετε κάποια ζήτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Παραγωγικές δυνατότητες