Η διάβρωση είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια και την αξιοπιστία των υποθαλάσσιων, χερσαίων και υπόγειων αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε όλον τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η εξωτερική επένδυση των σωλήνων είναι ζωτικής σημασίας. Η Σωληνουργεία Κορίνθου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες επένδυσης σωλήνων.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου κατασκευάζει σωλήνες και ταυτόχρονα τους επενδύει, με αποτέλεσμα να έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία σε ολόκληρη τη γκάμα αντιδιαβρωτικών εσωτερικών και εξωτερικών επενδύσεων για απαιτητικά έργα σε αγορές, όπως ο Κόλπος του Μεξικό, η Βόρεια Θάλασσα και η Δυτική Αφρική, η Μέση Ανατολή κ.α.

Αναγνωρίζοντας την αυξημένη ζήτηση για υποθαλάσσιους αγωγούς, η Σωληνουργεία Κορίνθου εγκατέστησε μονάδα εξωτερικής επένδυσης σκυροδέματος που συνδυάζεται με τις μονάδες παραγωγής σωλήνων και αντιδιαβρωτικής προστασίας στην ίδια εγκατάσταση

Η μονάδα παραγωγής σωλήνων, η μονάδα επένδυσης σωλήνων και οι λιμενικές εγκαταστάσεις στη Θίσβη βρίσκονται σε ακτίνα 1,5 χλμ. Είτε επενδύουμε σωλήνες που έχουν κατασκευαστεί από την Εταιρία μας, είτε σωλήνες που έχουν έρθει από παραγωγικές μονάδες τρίτων, η γειτνίαση των μονάδων μας διασφαλίζει υψηλή λειτουργική αποτελεσματικότητα, μειωμένες μεταφορές, χαμηλότερα κόστη, καλύτερο προγραμματισμό και γενικά μείωση του κινδύνου ποιότητας, υγείας, ασφάλειας, περιβάλλοντος (QHSE).