Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση από την TechnipFMC για 27 km σωλήνων υψηλής συχνότητας συγκόλησης (HFW), για το υποθαλάσσιο έργο Utsira High στη  Βόρεια Θάλασσα.
 
Το Utsira High αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποθαλάσσια έργων, το Symra και το Solveig, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας. Το Symra θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen, ενώ η φάση 2 του Solveig θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Edvard Grieg. Το έργο Utsira High προσθέτει πολύτιμη παραγωγή, στο χαρτοφυλάκιο των πελατών μας, καθώς θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από την ακτή. Έτσι, οι εκπομπές CO2 από τη φάση παραγωγής θα είναι πολύ χαμηλές.
 
Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργείας Κορίνθου στη Θίσβη, Ελλάδα, όπου θα εφαρμοστεί και εξωτερική, αντιδιαβρωτική επένδυση πολυπροπυλενίου 3 στρώσεων.
 
Σχετικά με την  AKER BP
Η Aker BP διερευνά και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Νορβηγία. Στην παραγωγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εισηγμένες εταιρείες πετρελαίου στην Ευρώπη. Η Aker BP είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο με την ονομασία «AKRBP». Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://akerbp.com

Σχετικά με την  TechnipFMC
Η TechnipFMC είναι κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις νέες βιομηχανίες ενέργειας, παρέχοντας πλήρως ολοκληρωμένα έργα, προϊόντα και υπηρεσίες.  Με τεχνολογία αποκλειστικής χρήσης και ολοκληρωμένες λύσεις, η εταιρεία μεταμορφώνει τα έργα των πελατών της, βοηθώντας τους να εκμεταλλεύονται νέες δυνατότητες ανάπτυξης ενεργειακών πόρων μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες τους για ενεργειακή μετάβαση.  Οργανωμένη σε δύο επιχειρηματικούς τομείς — Subsea και Surface Technologies — συνεχίζει να προωθεί τη βιομηχανία με πρωτοποριακά ολοκληρωμένα οικοσυστήματα (όπως iEPCI™, iFEED™ και iComplete™), ηγετική θέση στην τεχνολογία και ψηφιακή καινοτομία.  Καθένας από τους περίπου 21.000 υπαλλήλους της καθοδηγείται από τη δέσμευση για την επιτυχία των πελατών της και από μια κουλτούρα με έμφαση στην αποτελεσματικότητα, την καινοτομία που εστιάζει σε συγκεκριμένο σκοπό  ισχυρής εκτέλεσης, σκόπιμης καινοτομίας και στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδους.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.technipfmc.com.

Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι κορυφαίος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πελατών μας, είτε πρόκειται για υποθαλάσσια έργα υψηλών απαιτήσεων, αγωγούς μεταφοράς αερίου υψηλής σημασίας, τη μεταφορά 100% υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις μέσω αγωγών χάλυβα μεγάλης διαμέτρου / υψηλής αντοχής, ή μια εξειδικευμένη δομική απαίτηση χάλυβα. Όλα αυτά συνδυάζοντας την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επενδύοντας στην τελευταία τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr