Λαμβάνοντας συντονισμένες δράσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, η εταιρεία μας πιστή στη δέσμευσή της για διαφάνεια σε ότι αφορά το κλίμα, ανακοίνωσε τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις μέσω του CDP, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διαχειρίζεται την κορυφαία πλατφόρμα περιβαλλοντικών δημοσιεύσεων στον κόσμο.
 
Οι δράσεις μας αναγνωρίστηκαν λαμβάνοντας την νέα βαθμολογία αξιολόγησης “B”, από την CDP, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολογία “D”, αντικατοπτρίζοντας αυτή την ισχυρή μας δέσμευση, τις άμεσες και ουσιαστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Η εταιρεία μας ανακοινώνει τις δράσεις της, μέσω της πλατφόρμας CDP, από το 2021 και το 2023 συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιό της για την κλιματική αλλαγή. Η δημοσιεύσεις μέσω CDP αποτελούν πλέον παγιωμένη, επιχειρηματική στρατηγική, με ρεκόρ δημοσιεύσεων από 23000+ εταιρείες το 2023. Τα δεδομένα της Σωληνουργεία Κορίνθου θα προστεθούν στον πιο ολοκληρωμένο κατάλογο περιβαλλοντικών δεδομένων στον κόσμο, – συμβάλλοντας στην ανάληψη δράσης μέσω μεγαλύτερης διαφάνειας.

Μέσω του CDP, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για διαφάνεια σε ότι αφορά τις δράσεις μας για το κλίμα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πελάτες και  υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Έτσι, μοιραστήκαμε τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη και την ετήσια πρόοδό μας σε θέματα που αφορούν το κλίμα.

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την νέα και βελτιωμένη βαθμολογία CDP της εταιρείας μας! Μέσω αυτής αντανακλάται η αφοσίωσή μας στις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διαφάνεια και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας και στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης”.

Σχετικά με την CDP
Το CDP είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα περιβαλλοντικών δημοσιεύσεων για εταιρείες, πόλεις και πολιτείες. Ιδρύθηκε το 2000 και συνεργάζεται  με περισσότερα από 740 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενεργητικού άνω των 137 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η CDP πρωτοστάτησε στη χρήση κεφαλαιαγορών και εταιρικών προμηθειών για να παρακινήσει τις εταιρείες να δημοσιεύουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να προστατεύσουν τους υδάτινους πόρους και τα δάση. Πάνω από 25.000 οργανισμοί σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν τα δεδομένα τους μέσω του CDP το 2023, με περισσότερες από 23.000 εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων εισηγμένων εταιρειών αξίας δύο τρίτων παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης - και πάνω από 1.100 πόλεις, πολιτείες και περιφέρειες. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με το TCFD, το CDP κατέχει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βάση δεδομένων στον κόσμο και οι βαθμολογίες CDP χρησιμοποιούνται ευρέως για να οδηγήσουν τις αποφάσεις επενδύσεων και προμηθειών προς μια οικονομία μηδενικού άνθρακα, βιώσιμη και ανθεκτική. Το CDP είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Science Based Targets, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda και της πρωτοβουλίας Net Zero Asset Managers. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.cdp.net/en/


 
Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι κορυφαίος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πελατών μας, είτε πρόκειται για υποθαλάσσια έργα υψηλών απαιτήσεων, αγωγούς μεταφοράς αερίου υψηλής σημασίας, τη μεταφορά 100% υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις μέσω αγωγών χάλυβα μεγάλης διαμέτρου / υψηλής αντοχής, ή μια εξειδικευμένη δομική απαίτηση χάλυβα. Όλα αυτά συνδυάζοντας την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επενδύοντας στην τελευταία τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr