Η Σωληνουργεία Κορίνθου, κλάδος σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, ανακοινώνει ότι  η Compañía Minera Doña Inés de Collahuasi (CMDIC) έχει αναθέσει στη θυγατρική της CPW America Co, σύμβαση για την προμήθεια 109.000 τόνων σωλήνων χάλυβα, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση, καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων καμπυλών μορφοποιημένων εν θερμώ (induction bends), για το έργο P186 Fuente Hídrica Complementaria (FHC).
 

 
Η σύμβαση προμήθειας αφορά περίπου 201χλμ σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου (LSAW), με διάμετρο 44 ιντσών, που θα περιλαμβάνει εξωτερική επένδυση 3 στρώσεων, πολυαιθυλενίου και εσωτερική επένδυση με ηλεκτροστατική εποξειδική βαφή (FBE).  Η κατασκευή των σωλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, στην Ελλάδα, θα μεταφερθούν στη Σαουδική Αραβία για εσωτερική και εξωτερική επένδυση και στη συνέχεια θα παραδοθούν στη Χιλή το 2022 και το 2023 για εγκατάσταση. Ο αγωγός μεταφοράς αφαλατωμένου νερού θα αποτελέσει κρίσιμη υποδομή για την αναβάθμιση και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης παραγωγής του ορυχείου χαλκού. Οι κορυφαίες λύσεις σωλήνων LSAW της Σωληνουργεία Κορίνθου προσφέρουν στην Collahuasi εμπιστοσύνη και διασφάλιση για επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του έργου, παγκόσμιας κλάσης.
 
Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, κλάδος σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, υπερβαίνουμε τις προσδοκίες των πελατών μας και δημιουργούμε μακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Όλα αυτά συνδυάζοντας την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επενδύσεις στην τελευταία τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr

Σχετικά με την Collahuasi
Η Collahuasi είναι μεταλλευτική εταιρεία η οποία ασχολείται με την εξόρυξη και παραγωγή συμπυκνώματων χαλκού και μολυβδαινίου. Τα επίπεδα παραγωγής της, προστιθέμενα  στους ορυκτούς της πόρους, την έκτασή της και τη θέση της, την κατατάσσουν μεταξύ των έξι κύριων παραγωγών χαλκού στον κόσμο και τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Χιλή. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χαλκού στον πλανήτη, που ανέρχονται στους 10.380 εκατομμύρια τόνους. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της, και τα κοιτάσματα Rosario και Ujinaa, που βρίσκονται στην κοινότητα Pica της περιφέρειας Tarapacá, συνθέτουν την περιοχή Cordillera. Το εργοστάσιο συγκέντρωσης βρίσκεται επίσης στην περιοχή Ujina, από όπου ξεκινά ένα σύστημα αγωγών μήκους 201 km, μέσω του οποίου το συμπύκνωμα χαλκού μεταφέρεται στον θαλάσσιο τερματικό σταθμό Collahuasi. Από αυτόν τον περίβολο που βρίσκεται στην Punta Patache, 65 χλμ νότια της πόλης Iquique, τα προϊόντα αποστέλλονται στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το μέρος υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις φιλτραρίσματος μολυβδαινίου και συμπυκνωμάτων.
Οι μέτοχοί της είναι η Anglo American plc (44%), η Glencore (44%) και η Japan Collahuasi Resources B.V. (12%), οι οποίοι και εκπροσωπούνται στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.collahuasi.cl