Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκαν δυο συμβάσεις αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και προμήθεια 82χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής υψίσυχνης συγκόλλησης  (HFW) για την ανάπτυξη δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στη νότια Ιταλία. 
 
Η πρώτη σύμβαση, περίπου 12χλμ. σωλήνα DN 350, αφορά την αντικατάσταση τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Larino-Colleferro που συνδέει το τμήμα της Αδριατικής του δικτύου SGI με το τμήμα της Τυρρηνίας.
 
Η δεύτερη σύμβαση, αφορά την προμήθεια περίπου 70χλμ. σωλήνα DN 300 και την κατασκευή ενός νέου τμήματος του δικτύου, που ονομάζεται «Lucera-San Paolo di Civitate» στην περιοχή της Απουλίας, κατάλληλο για την παραγωγή και έγχυση βιομεθανίου στο δίκτυο.
 
Οι αγωγοί και των δύο συμβάσεων, θα είναι πιστοποιημένοι για μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου χρησιμοποιεί τεχνολογία και υποδομές αιχμής, παρέχοντας λύσεις για πιστοποίηση υδρογόνου νέων αγωγών, προκειμένου οι σωλήνες που παράγονται σήμερα και εγκαθίστανται στο σημερινό δίκτυο φυσικού αερίου να καλύπτουν το ενεργειακό μείγμα του αύριο.
 
Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου και θα περιλαμβάνουν εξωτερική επένδυση τριών στρώσεων πολυαιθυλενίου, καθώς και εσωτερική, εποξική επένδυση, που θα εφαρμοστεί στον ίδιο χώρο με την κατασκευή σωλήνων, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Θίσβη Βοιωτίας.
 
Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες αναθέσεις στη Σωληνουργεία Κορίνθου, από τη SGI, με τη βοήθεια του Ιταλού επιχειρηματικού της εταίρου PIPEX, και βασίζεται στη μακρόχρονη επιτυχή συνεργασία και υλοποίηση παρόμοιων έργων.
 
 
Σχετικά με την Società Gasdotti Italia
Η SGI (Società Gasdotti Italia) προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω ενός δικτύου αγωγών υψηλής πίεσης μήκους περίπου 1800 km. Η SGI ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2004, από τη συγχώνευση των εταιρειών Edison T&S S.p.A. και της θυγατρικής της SGM S.p.A. Από τις 5 Ιουλίου 2021, το πλειοψηφικό μερίδιο του μοναδικού μετόχου της SGI, της εταιρείας του Λουξεμβούργου Sole Holdings Sàrl, κατέχεται από την Sàrl. το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ontario Teachers Pension Plan (OTPP). Μέτοχος για την υπόλοιπη μετοχή παραμένει η Swiss Life GIO II EUR Holding. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.gasdottitalia.it/it

Σχετικά με την Σωληνουργεία Κορίνθου
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, τμήμα σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, είναι κορυφαίος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για τον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και κατασκευών. Με έργα που εκτελούνται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πελατών μας, είτε πρόκειται για υποθαλάσσια έργα υψηλών απαιτήσεων, αγωγούς μεταφοράς αερίου υψηλής σημασίας, τη μεταφορά 100% υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις μέσω αγωγών χάλυβα μεγάλης διαμέτρου / υψηλής αντοχής, ή μια εξειδικευμένη δομική απαίτηση χάλυβα. Όλα αυτά συνδυάζοντας την εμπειρία, την έγκαιρη παράδοση, την καινοτομία και επενδύοντας στην τελευταία τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cpw.gr